Argininas

Argininas(AAKG)

L-argininas yra viena iš daugelio aminorūgščių, kurių organizmui reikia tinkamai funkcionuoti.Kaip ir kitos aminorūgštys, L-argininas vaidina svarbų vaidmenį gaminant baltymus.Kūnas naudoja baltymus, kad padėtų kurti raumenis ir atstatyti audinius.Jis paverčia šią aminorūgštį cheminiu azoto oksidu, kuris padeda atverti kraujagysles.

Argininas(AAKG)

L-arginino vartojimas kaip papildas gali būti naudingas širdžiai ir raumenims

L-arginino naudos

Aukšto kraujospūdžio mažinimas: 2021 m. metaanalizė rodo, kad L-argininas gali padėti sumažinti aukštą kraujospūdį.

Skatina raumenų augimą ir vystymąsi
Padeda inkstams pašalinti nereikalingus produktus iš organizmo
Palaiko imuninę ir hormoninę funkcijas
Dalyvauja išplečiant ir atpalaiduojant kraujagysles
Poveikis vyrų seksualinei sveikatai
L – argininas veikia kaip azoto oksido skaitintojas

Natūralūs būdai gauti pakankamai L-arginino

Natūralūs būdai gauti pakankamai L-arginino Pagrindinis L-arginino gavimo per dietą privalumas yra tai, kad sunku gauti per daug. Kita vertus, vien valgant maistą L-arginino gali neužtekti žmogaus poreikiams patenkinti. Todėl prieš keisdami mitybą asmenys turėtų aptarti savo galimybes su gydytoju. Tinkamiausi natūralūs L-arginino šaltiniai yra maisto produktai, kuriuose yra daug baltymų. Kai kuriems žmonėms gyvūniniai baltymai, tokie kaip raudona mėsa, vištienos ir kalakutienos krūtinėlė, kiaulienos nugarinė ir pieno produktai, gali būti pagrindinis L-arginino šaltinis. Žmonėms, kurie nevalgo mėsos, augaliniai baltymai, kuriuose yra L-arginino, yra lęšiai, avinžirniai, žemės riešutai, moliūgų sėklos ir sojos pupelės. Asmenys, kuriems trūksta L-arginino savo poreikiams patenkinti, gali norėti pakeisti savo mitybą ir įtraukti maisto produktus, kuriuose gausu baltymų.